Siisti koti, siistimpi arki.

Kotisiivous hinta

Vertasimme kotisiivouksien hinnat eri paikkakunnilla

Kun taas talvi on kesän jälkeen koittanut ja ihmiset ovat suuntautuneet kesälaitumilta marraskuun loskaan ja kiireisen arjen pariin, ovat lisätunnit tavallisesti jo vähemmästäkin kortilla. Tässä vaiheessa vuotta, ennen joulun melskettä, tulee usein mietittyä myös sitä, tulisikohan se siivooja nyt tänä vuonna vihdoin hankkia. Koska arjessa on vain tietty määrä tunteja, on kotisiivous helppo apu sellaiselle, joka ei syystä tai toisesta itse ehdi siivota joka viikko. Esimerkiksi ruuhkavuosia elävälle, vanhukselle tai nuorelle, taloutensa kunnossa pitäneelle opiskelijalle kotisiivous on helppo tapa saada muutama lisätunti omaan arkeen, jonka lisäksi saa vielä nauttia puhtaasta kodista ilman sitä kuuluisaa hampaiden kiristelyä. Tavallisesti kotisiivous on mahdollista tilata sekä kertaveloitteisena palveluna esimerkiksi muun suursiivouksen tai muuton yhteydessä, tai jatkuvalla sopimuksella, jolloin siivouspalvelu siivoaa kodin esimerkiksi joka viikko tai kahden viikon välein. Vuoden 2017 lopussa Kuluttajaliitto teki erittäin kattavan hintavertailun kotisiivuospalvelujen hinnoista, josta julkaistiin tiedote muun muassa kuluttaja.fi:ssä.  Tässä käymme läpi kotisiivouspalvelujen hintoja vuonna 2019.

Tilaa kotisiivous netistä

Useimmilla kyse on pelkästä viitseliäisyydestä, sillä kotisiivous on helppo tilata netistä, ja nykypäivänä kotitalousvähennyksen jälkeen sen hintakin on suhteellisen huokea, ainakin isoimmissa kaupungeissa. Tähän artikkeliin vertailimme kotisiivouksen hinnat suurimpien kaupunkien osalta. Kaikki tiedot ovat vuoden 2019 tietoja ja netistä löydettyjä. Koska esimerkiksi pääkaupunkiseudulla alkaa olla jo suhteellisen paljon eri palveluntarjoajia ja kotisiivousta tekeviä yrityksiä, otimme tähän vertailuun vain tietyn verran toimijoita. Kaikki hinnat perustuvat toimistotyöaikoihin eli kello kahdeksan ja neljän välille, ja sisältävät arvonlisäveron.

Kotisiivous hinta Helsinki

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Freska
38 € / Tunti
Toimivakoti
39,50 € / Tunti
Kotileena42,90 € / Tunti
Moppi.com
34 € / Tunti
Puhtaax
Alk. 38 € / Tunti
Siivouspalvelu Sipa
Alk. 38 € / Tunti
Helsinkiin on viime aikoina tullut uusia siivouspalveluyrityksiä kuin sieniä sateella, koska kysyntääkin on huomattavasti muita kaupunkeja enemmän. Alalle onkin ilmaantunut tunnettujen ja perinteikkäiden kotisiivouspalvelujen lisäksi myös uusia toimijoita, ja kilpailu onkin painanut hintoja huomattavasti alaspäin vuosien saatossa.

Siivouspalvelun hinta Helsingissä vaihtelee siis noin 24 eurosta yli 42 euroon. Valitsemalla oikein voit siis säästää melkein puolet palvelun hinnasta. Kuitenkin on hyvä muistaa, että kaikkien siivouspalvelujen hinnoissa ei ole eriteltyinä esimerkiksi matkakuluja.

Kotisiivous hinta Espoo

YritysHinta
Freska
38 € / Tunti
Wash Up!
37,50 € / Tunti
Tasokoti
Alk. 39,90 € / Tunti
Clean4u
39 € / Tunti
Kotipalvelu Ykköset
38,12 € / Tunti
Star Tiimi
Alk. 38,20 € / Tunti

Espoon, Vantaan ja Helsingin hinnat kotisiivoukselle ovat lähtökohtaisesti samat, sillä useimmat siivouspalveluja tarjoavat yritykset toimivat koko pääkaupunkiseudun alueella. Lähes kaikki listatut Helsingin yritykset harjoittavat toimintaansa myös Espoossa, joten listasimme tähän sekä Espoossa toimiaikkaansa pitäviä siivousalan yrityksiä, että myös koko pääkaupunkiseudulla toimintaansa harjoittavia siivousfirmoja.

Kotisiivous hinta Tampere

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Koti Puhtaaksi
Alk. 44,90 € / Tunti
Tampereen Siivous
38,50 € / Tunti
Taidox
Alk. 39 € / Tunti
Hämeen laatusiivous
Alk. 40 € / Tunti
Kyttälän kotisiivous
34 € / Tunti
Miracle
Alk. 41 € / Tunti
Freska
38 € / Tunti

Kotisiivous palveluja tarjoavat yritykset toimivat Tampereen lisäksi usein myös lähiseuduilla, ja tarjoavat perinteisen kotisiivouksen lisäksi myös hoivapalveluja tai yrityssiivousta.

Siivous hinta Tampereella vaihtelee 24 euron ja lähes 45 euron tuntihinnan välillä riippuen siitä, valitaanko jatkuva sopimussiivous vai kertaluonteinen siivous. Harvoilla tamperelaisilla kotisiivouspalveluja tarjoavilla yrityksillä on suoraan omia hintatietoja nettisivuillaan, jolloin palvelujen hinnat ovat alkaen-hintoja. Tämä on tietysti hieman ärsyttävää asiakkaan kannalta, mutta kilpailutilanteen muuttuessa yhä useammat siivouspalvelut luultavasti julkaisevat tarkat hintatiedot nettisivuillaan. Useimmat Tampereella toimivat siivouspalveluyritykset toimivat lisäksi ainakin Kangasalan, Nokian ja Ylöjärven alueilla.

Kotisiivous hinta Turku

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Freska
38 € / Tunti
Sannan Siivouspalvelu
Alk. 40 € / Tunti
Siivous Wimma
39 € / Tunti
Helin Siivouspalvelu
34,80 € / Tunti

Turussa kotisiivouspalveluita toimittavat monet ammattitaitoiset ja pitkäikäiset toimijat, joten kotisiivouksen tilaaminen Turun siivouspalveluilta on tavallisesti nopeaa ja turvallista. Turussa kotisiivous hinta on 24 euron ja 42 euron välillä, toki hintavampiakin palveluja löytyy. Useimmat turkulaiset siivouspalveluyritykset toimivat Turun lisäksi ainakin Raision ja Naantalin alueella.

Kotisiivous hinta Jyväskylä

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Terhimaaria Siivouspalvelut
Alk. 41 € / Tunti
Siistiksi
39 € / Tunti
Ikikiva
34 € / Tunti
Kotisiivous PIRI
Alk. 38 € / Tunti

Jyväskylässä kotisiivouspalvelujen hinta on lähtökohtaisesti alle 40 euroa per tunti. Useimmat siivousyritykset toimivat Jyväskylän lisäksi lähialueilla.

Kotisiivous hinta Oulu

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Helpmax
Alk. 37,90 € / Tunti
Oulun Kotisiivous
Alk. 38,60 € / Tunti
SiivousAika
Alk. 36 € / Tunti
Kempeleen Kotisiivous
Alk. 38,10 € / Tunti
Kotipalvelu Puhdas Tupa
42 € / Tunti

Oulussa kotisiivouksien keskihinta on 38 euron luokkaa tuntia kohti, joskin myös 24 euron tuntihintainen kotisiivous löytyy. Useimmat Oulun kotisiivous yritykset toimivat myös Oulunsalon, Kempeleen, Kiimingin ja Haukiputaan alueilla.

Kotisiivous hinta Lahti

YritysHinta
Sevalia
24 € / Tunti
Siivouspalvelu Margit Haukka
Alk. 36 € / Tunti
Kotisiivous Aulikki Virtanen
34 € / Tunti
Siivouspalvelu Vidgren
Alk. 40 € / Tunti
Siivouspalvelu Johanna
31,98 € / Tunti

Lahdessa on useita toiminimellä toimivia kotisiivouspalveluja, joilla on pitkäaikainen kokemus kotisiivouspalvelun tarjoamisesta. Tämän lisäksi Lahteen on tullut useita uusia kotisiivousta tarjoavia yrityksiä, ja jotkut pääkaupunkiseudun kotisiivousyritykset ovat laajentaneet toimintaansa myös Lahteen. Useimmat Lahdessa toimivat siivouspalvelut toimivat myös Nastolan, Hollolan ja Orimattilan alueilla.

Kotisiivous hinta – erot siivouspalvelujen hinnoissa

Kotisiivouspalvelujen hinnoissa on huomattavasti eroja – kilpailuttamalla siivouspalvelun säästät selvää rahaa. Etenkin jos haluat pitää kotisi hyvässä kunnossa pidempään, kannattaa harkita suoraan siivoussopimuksen tekemistä. Siivous on tavallisesti halvempaa tuntihintaisena silloin, kun solmitaan pidempiaikainen sopimus siivouksesta siivouspalveluyrityksen kanssa.  Kertaluonteisena kotisiivouksen tekemisessä maksaa myös asunnon siisteys ennen siivousta, jolloin pitkäaikaisella kotisiivoussopimuksella asunnon siivoukseen ei tarvitse varata niin paljoa aikaa jokaista siivouskertaa kohden. Myös sopimuksien pituudessa ja tyypissä on paljon eroja. Kannattaakin lukea tarkkaan pienet präntit yritysten nettisivuilta, jotta tiedät tarkasti, mitä kaikkea kotisiivous sisältää. Tällaisia yllättäviä lisäkustannuksia voivat olla esimerkiksi erikseen laskutetut matkakulut tai kulut siivousvälineiden käytöstä. Kannattaa laskea erikseen, tuleeko hinta kokonaisuutena oikeasti halvemmaksi, vai onko kotisiivouspalvelun hintaan sisällytetty piilokuluja. Tämän lisäksi yritysten nettisivuilla voi olla hinta erikseen niin, että siitä on jo laskettu pois kotitalousvähennykseen oikeuttava osa, joka vuonna 2019 on 50% kotitaloustyön hinnasta 2400 euroon asti/henkilö. Tällöin kotisiivouksesta myönnettävä kotitalousvähennys vähentää kotisiivouksen hintaa jopa puolella.

Mitä kaikkea kotisiivouksen hintaan kuuluu?

Kotisiivouksen hintaan ja sisältöön kannattaa kiinnittää huomiota siivouspalvelua tilatessa. Yleisesti kotisiivous tulee ottaa vähintään kahdeksi tai kolmeksi tunniksi asunnon koosta riippuen, ja kertaluonteinen kotisiivous kattaa tavallisesti lattian ja vaakapintojen puhdistuksen, keittiön yleispuhdistuksen sekä kylpyhuoneen ja vessan yleispuhdistuksen. Tämän lisäksi kotisiivoukseen kuuluu imurointi ja pölyjen pyyhintä. Yleensä kotisiivoukseen ei kuulu esimerkiksi ikkunoiden pesua tai lattian pesua, tiskausta tai pyykinpesua. Tällaiset palvelut ovat useimmilla kotisiivousyrityksillä maksullisia lisäpalveluja, jotka tulee tilata erikseen. Siististi.com:n tekemän vertailun mukaisesti lähes kaikissa isoimmissa kaupungeissa edullisin siivouspalvelu oli siivouspalvelu Sevalia, jonka tuntihinta oli ennen kotitalousvähennystä 24 euroa / henkilötyötunti. Tämä on todella edullinen kotisiivous, jota on hinnassa vaikea päihittää, sillä kotitalousvähennyksen jälkeen tuntihinnaksi tulee vain 12 euroa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös