Siisti koti, siistimpi arki.

Porrassiivous hinta – Mitä porrassiivous maksaa?

Kerrostalon rappukäytävän siivous toteutetaan normaalisti kerran viikossa.

Asuinkiinteistön ja taloyhtiön porrassiivous sisältää sekä itse porraskäytävien siivouksen että taloyhtiön yleisten tilojen siivouksen. Taloyhtiön porrassiivouksella ja yleisten tilojen jatkuvalla siivoamisella saadaan asukkaille rappukäytävistä ja esimerkiksi yleisestä saunasta puhtaat ja turvalliset,  jolloin omassa taloyhtiössä on miellyttävä asua. Oikein toteutettu porrassiivous lisää myös taloyhtiön turvallisuutta, sillä ulkopuolelta porraskäytävään tuleva hiekka, lumi, kura ja kivet voivat tehdä porraskäytävistä ja yleisistä tiloista liukkaat. Tämä kannattaa muistaa etenkin silloin, jos omassa taloyhtiössä tai rapussa asuu paljon iäkkäämpää väkeä. Porrassiivous kannattaakin mitoittaa aina taloyhtiön asukkaiden omien tarpeiden mukaan. Mitä enemmän rappukäytäviä käytetään, ja toisaalta  mitä tärkeämpää porraskäytävien turvallisuus ja siisteys ovat taloyhtiön asukkaille, sitä tärkeämpää säännöllisen porrassiivouksen toteuttaminen on. Yrityksillä toimiston yleisen siisteyden lisäksi etenkin toimiston aulan siisteys on tärkeä osa koko yrityksestä saatavaa ensivaikutelmaa.

Mitä porrassiivous sisältää?

Porrassiivouksen ja taloyhiön yleisten tilojen siivuoksen voi saada parhaimmillaan alle 300 euron hintaan.

Porrassiivous ja taloyhtiön yleisten tilojen siivous pitävät sisällään:

 • Portaiden ja porrastasanteiden säännöllinen puhtaanapito ja pyyhintä. Tämä voidaan tehdä siivouspalvelun toimesta monta kertaa viikossa, etenkin ongelma-aikoihin, kuten syksyllä ja keväällä, jolloin kuraa ja hiekkaa kulkeutuu kenkien mukana rappukäytävään paljon.
 • Portaiden ja porrastasantaiden säännöllinen peseminen ja vahaus. Säännöllisellä porraskäytävän pesulla pidetään yhteiset tilat viihtyisinä. Säännöllinen, muutaman kerran vuodessa tapahtuva portaiden vahaus lisäksi auttrappuaa pitämään yleisten tilojen lattiat puhtaina ja lisää lattiapinnoitteiden käyttöikää. Kenkään
  juuttunut kivi naarmuttaa porraskäytävän lattiaa hyvin tehokkaasti.
 • Pintojen säännöllinen pyyhintä. Kosketuspintojen, kuten ovien ja ikkunoiden, säännöllinen puhtaanapito pitää yleiset tilat hygieenisinä.
 • Ikkunan pesut julkisista tiloista. Tämä tehdään normaalisti pari kertaa vuodessa.
 • Yleisten tilojen puhdistukset. Taloyhtiön yleisiä tiloja ovat esimerkiksi yleiset saunatilat ja pesuhuone, varastotilat sekä pyykinpesu- ja kuivaushuoneet. Yleisten tilojen säännöllinen puhdistaminen parantaa yleistä viihtyisyyttä, jolloin kaikille asukkaille tarkoitettuja yhteisiä välineitä on miellyttävä käyttää.

Oikealla tavalla ja tarpeeksi tehokkaasti tehty porrassiivous auttaa kiinteistöä arvon säilymisessä. Kun taloyhtiö pitää huolta rappukäytävän jatkuvasta puhtaudesta, voidaan tällä säästää yleisten tilojen pintaremonteissa.

Porrassiivous hinta – mitä porrassiivous maksaa?

Porrassiivouksen perushinnat vaihtelevat Suomessa, ja perushinnan lisäksi porrassiivous yritys voi myös veloittaa eri summan esimerkiksi ikkunanpesusta tai yleisten tilojen siivouksesta. taloyhtiön siivouksen hinta riippuu myös siitä, toimittaako siivouspalvelu vain porrassiivouksen ja yleisten tilojen siivouksen taloyhtiölle, vai tilataanko samalta yritykseltä myös kiinteistöhuollon palveluja. Alta löydät muutamia esimerkkejä porrassiivouksen hinnasta eri paikkakunnilla.

Lue myös: 10 asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon siivouspalvelua tilattaessa

Porrassiivouksen hintaesimerkkejä eri kaupungeissa

Yritys Hinta Paikkakunta
Tasolaiset Oy Alk. 268 € Helsinki, Vantaa, Espoo, Nurmijärvi ja lähiseudut
Keradur siivous Oy 25-30 € / Tunti + ALV 24% Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Hämeenlinna, Tuusula ym.
IDOSA-Palvelut 27,50 € / Tunti + ALV 24% Lappeenranta + Etelä-Karjala
Kiillox Siivous 34 € / Tunti sis. ALV 24% Tampere ja lähialueet

Porrassiivouksen hinta vaihtelee taloyhtiön koon mukaan. Jos omassa taloyhtiössä on  1-3 eri rappua, eikä kerroksia ole hirveästi, taloyhtiölle voi saada viikottain suoritetattavan porrassiivouksen alle 300 euroon. Toisaalta jos kyseessä on iso taloyhtiö, kannattaa lähettää yrityksille tarjouspyyntö, jotta saat parhaan hintatiedon.

Porrassiivous, kiinteistöhuolto ja isännöinti

Taloyhtiön siivous ja kiinteistöhuolto on helppo ulkoistaa samalle yritykselle.

Tavallisten talonmiesten aikakaudesta on siirrytty aikaan, jossa asunto-osakeyhtiön päivittäiseen toimintaan osallistuu usein kolme eri tahoa: taloudellisesta ja hallinnollisesta puolesta vastaa isännöitsijä, kiinteistön huolenpidosta ja teknisistä huoltotoimista kiinteistöhuolto, ja yleisten tilojen siisteydestä ja turvallisuudesta porrassiivousta tarjoava  siivouspalvelu. Vaikka isännöitsijä ei itse tee kiinteistöhuoltoon liittyviä tehtäviä, isännöintitoimisto vastaa hyvin usein kiinteistöhuollon tehtävien toteutumisesta taloyhtiössä, eli koordinoi asukkaiden ja kiinteistöhuollon välillä. porraskäytävän siivous ja kiinteistöhuolto taas voidaan toteuttaa samalla yrityksellä. Muita kuin porrassiivoukseen liittyviä kiinteistöhuollon tehtäviä ovat muun muassa:

 • Kiinteistön ulkoalueiden hoito, kuten nurmikonleikkuu ja lumityöt.
 • Rappukäytävien kunnossapito, kuten lamppujen vaihto ja lämmityksen säätäminen.
 • Asuntojen sisäinen kunnossapito, kuten pattereiden ilmaus
 • Asuntojen ja yleisten tilojen kuntokartoitukset, kuten lämpövuotojen tai kosteusvaurioiden etsiminen.
 • Yleisten tilojen laitteiden asennus ja huoltotoimenpiteet.

Isännöinti – Mitä isännöitsijä tekee?

Isännöitsijä on taloyhtiön asiantuntija, joka koordinoi asunto-osakeyhtiön toimintaa ja auttaa taloyhtiön päätöksenteossa. Isännöinti tapahtuu normaalisti erillisen yrityksen kautta, mutta monella taloyhtiöllä on silti oma isännöitsijä. Jos asunto-osakeyhtiötä voidaan ajatella yrityksenä, jonka omistajia ovat taloyhtiön osakkaat ja jonka omaisuus koostuu taloyhtiön osakkaiden hallinnoimista osakehuoneistoista, isännöitsijän voidaan ajatella olevan taloyhtiön toimitusjohtaja. Isännöinnin hinnoissa on suuria eroja, mutta toisaalta taloyhtiön osakkeet voivat säästää huomattavia summia hyvän isännöinnin valinnassa,  sillä isännöitsijällä on merkittävä rooli yhtiökokousten tärkeiden päätösten tekemisessä. Näitä ovat esimerkiksi suuret perusparannusremontit ja niiden budjetoiminen, sekä taloyhtiön remonttien suunnittelu ja rakennusyritysten kilpailuttaminen. Taloyhtiön tilikauden talousarvion tekeminen kuuluu myös isännöitsijän rooliin. Isännöitsijä hoitaa taloudellisen puolen lisäksi hallinnollisen puolen taloyhtiöissä, kuten valmistelee yhtiökokoukset asianmukaisesti ja toimittaa kokouskutsut taloyhtiön osakkaille.Suomessa isännöintitoimintaa valvoo ja ohjaa isännöintiliitto, jonka mukaan Suomessa on noin 700 isännöintiyritystä, ja päätoimisia isännöitsijöitä on noin 2500. Isännöinti on siis hyvin laaja-alaista toimintaa, ja lähes jokaisessa suomalaisessa  asunto-osakeyhtiössä toimii isännöinti, vaikka asunto-osakeyhtiölaki ei sanatarkasti tätä välttämättä vaadikaan.

Isännöitsijäntodistus

Kun taloyhtiön osakas päättää myydä asuntonsa, isännöitsijä toimittaa myyjälle isännöitsijäntodistuksen. Isännöitsijäntodistus onkin asunnon
myymisen tärkein asiakirja, joka sisältää oleelliset tiedot taloyhtiöstä ja sen historiasta, sekä taloyhtiön rakennusten fyysisestä kunnosta ja mahdollisista remonteista. Isännöitsijäntodistuksen sisältö on laissa määritelty, ja sitä tarvitaan aina kun asuntoa myydään, vuokrataan tai jos asuntoa varten haetaan lainaa pankista tai muulta lainan myöntäjältä.

Rappukäytävän siivous ulkoistetaan tavallisesti isännöintitoiminnasta ulkopuoliselle yritykselle. Pienet porrassiivoukseen erikoistuneet yritykset voivat helposti hoitaa molemmat työt, jolloin kiinteistönhuoltoon liittyvät tehtävät, kuten yleisten tilojen kunnossapito ja pienet huoltotoimenpiteet kulkeutuvat kätevästi porrassiivojalta  kiinteistöhuoltoon. Kun nämä toiminnat on eriytetty, taloyhtiön porrassiivoojan ja kiinteistöhuoltoa tekevän kiinteistöhuoltoyrityksen kommunikointi voi olla heikoissa kantimissa.

Sekä  porrassiivoukseen, isännöintiin että kiinteistöhuoltoon kannattaa taloyhtiössä panostaa, sillä taloyhtiön kunnossapito vaikuttaa myös asunnon arvoon. Oikeiden palveluntarjoajien valinta on osakkaille aina kotiin päin, etenkin asuntojen myynti- ja ostotilanteissa tai taloyhtiöitä koskevia remontteja neuvotellessa. Tämä koskee myös kotisiivouksen tai muuttosiivouksen tilaamista.

5 kohtaa, jotka kannattaa muistaa porrassiivousta tilatessa

 • Porrassiivousta tekevän siivouspalvelun valinta – pieni saattaa olla kaunista. Pienet siivouspalveluyritykset säilyttävät samat kasvot vuodesta toiseen. Näin taloyhtiön asukkaat saavat henkilökohtaisempaa palvelua, jonka lisäksi tuttu naama on turvallinen omassa rappukäytävässä.
 • Onko isännöitsijän/kiinteistöhuollon kautta mahdollista saada oma tarjous myös porrassiivoukselle? Isännöitsijä saattaa lähettää tarjouspyynnöt porrassiivouksesta  eri kiinteistöhuoltoihin ja siivouspalveluihin, mutta omalta kiinteistöhuoltoyhtiöltä kannattaa kysyä myös porrassiivouksen ja yleisten tilojen siivouksen palveluja.
 • Kuinka usein kerrostalon rappukäytävän siivous suoritetaan? Porrassiivouksen aikaväli on huomattavan lyhyt, ja porrassiivous saatetaan tehdä vaikka 5 kertaa viikossa riippuen siitä, kuinka tiheästi asukkaat porraskäytävässä ramppaavat.
 • Mitä mahdollisia välineitä porrasiivousta varten tulee hankkia? Isoilla kiinteistöhuoltoyhtiöillä on tavallisesti omat välineet, mutta pienempiä siivousyrityksiä varten saatetaan joutua ostamaan omat siivousvälineet taloyhtiöön.
 • Toimivatko kiinteistöhuolto ja porrassiivous yhdessä? Taloyhtiön ja huoneistojen yleisen siisteyden lisäksi tehokkaasti viestivät siivouspalvelu ja kiinteistöhuolto voivat yhdessä tarttua taloyhtiön siisteyden tai huollon ongelmakohtiin.
 • Siisti porraskäytävä kertoo paljon taloyhtiöstä sekä asukkaille että vieraille. Porraskäytävän siivous kannattaa pitää suunnitelmallisena: Kesällä rappukäytävien siisteyteen ei tarvitse panostaa yhtä tiiviisisti kuin syksyllä rännän ja kuran keskellä, tai keväällä hiekoitushiekan ja katupölyn aikaan.

Porrassiivooja käy asukkaita useammin niissä taloyhtiön yleisissä tiloissa,
joissa voi olla tarvetta kiinteistöhuollon palveluille. Kun kiinteistön siivouspalvelu ja kiinteistöhuoltoyritys viestivät sujuvasti keskenään, yleisissä tiloissa sattunut vahinko, esimerkiksi yleisen saunan vesivahinko, tulee nopeasti kiinteistöhuollon tietoon. Tämä taas voi parhaimmillaan säästää asunto-osakeyhtiön osakkaille tuhansia euroja vuodessa mahdollisten remonttikulujen muodossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös