Siisti koti, siistimpi arki.

Tilaa joulusiivous kotiin ajoissa

Joulusiivous hinta - Kuinka paljon joulusiivous oikeasti maksaa? Tavallisesti joulusiivous on kertasiivouksena hieman kalliimpi kuin sopimusluonteinen siivous.

Joulusiivous on useimmille se vuoden viimeinen suursiivous, jonka tekemiseen ei olekaan säästynyt yhtään energiaa kaiken muun häslingin, arjen ja syksyn pyörteissä. Useimmille on tärkeää tehdä joulusiivous itse, sillä joulusiivouksen koetaan olevan osa joulun tunnelmaa. Kuitenkin useissa kotitalouksissa tärkeintä joulussa on olla perheen ja läheisten kanssa yhdessä, jolloin mielessä voi käydä myös joulusiivouksen tilaaminen, ja joulu onkin siivouspalveluiden yksi kiireisimmistä sesongeista kevään jälkeen. Jos siis omiin jouluperinteisiin ei kuulu hampaiden irvistely jatkuvan kiireen ja joulustressin keskellä, kannattaa tarkistaa alla olevasta taulukosta joulusiivouksen hinta, etenkin jos asut pääkaupunkiseudulla tai Tampereella.

Joulusiivous hinta – paljonko joulusiivous maksaa?

Joulusiivouksen hinta riippuu paljon siitä, minkälaisesta siivouspalvelusta asiakas on kiinnostunut. Jos kyse on hyvin kokonaisvaltaisesta siivouksesta, kannattaa tähän varata aikaa useita tunteja. Koska joulusiivous toteutetaan usein suursiivouksena, jolloin laitetaan paikat ja pinnat kuntoon viimeisen päälle, joutuu tästäkin usein maksamaan hieman enemmän. Nopealla nettiselauksella käy ilmi, että pääsääntöisesti kaksion tai kolmion saa siivottua noin viidessä tunnissa, asunnon kunnosta ja tavaramäärästä riippuen. Viiden tunnin tilattu joulusiivous pitänee sisällään ainakin seuraavat asiat:

Olohuone

 • Lattiapintojen puhdistaminen ja pesu nihkeällä puhdistusliinalla
 • Lattiapintojen imurointi
 • Mattojen imurointi
 • Vaakapintojen (siis pöytien ja tasojen) pyyhintä ja puhdistus
 • Muun pölyn puhdistus pinnoista
 • Sohvien ja istuinten puhdistus
 • Ovenkahvojen ja muiden ongelma-alueiden puhdistus

Keittiö

 • Keittiön pintojen puhdistus
 • Keittiön pöydän puhdistus
 • Lieden ja tiskialtaiden puhdistus
 • Astianpesukoneen täyttö ja tyhjennys
 • Keittiön pienkoneiden puhdistus
 • Keittiön lattian puhdistus ja imurointi
 • Peilien puhdistus

Makuuhuone

 • Lattiapintojen puhdistaminen ja pesu nihkeällä puhdistusliinalla
 • Lattiapintojen imurointi
 • Mattojen imurointi
 • Pöytien pyyhintä ja puhdistus
 • Peilien puhdistus

Kylpyhuone

Joulusiivouksen hinta on noin 35-40 euron tuntihinnoissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Turku, Tampere

 • Kylpyhuoneen seinäpintojen puhdistus
 • Lavuaarin puhdistus
 • WC-istuimen puhdistus
 • Peilien pyyhintä
 • Suihkuverhon puhdistus
 • Saunan pesu*

Saunan pesu tosiaan kuuluu monen siivouspaketin hintaan, koska kyseessä on suursiivous. Tämä kannattaa kuitenkin tarkistaa siivouspalveluja tekevältä yritykseltä. 

Kun kotisiivoja tekee nämä siivoustoimenpiteet perusteellisesti, saa aikaa tähän helposti kulumaan viisi tuntia. Kyseessä on siis kotisiivous, joka tehdään laajemmin ja perusteellisemmin. Joulusiivouksen tuntihinta on likipitäen samalla tasolla kuin tavallisen sopimussiivouksen tai kertasiivouksen hinta. Esimerkiksi Helsingin seudulla joulusiivouksen saa noin 40 euron tuntihintaan, kuitenkin niin, että siivoukseen käytettävä aika on vähintään 2,5 tuntia.

Esimerkkejä joulusiivouksen hinnasta:

Tilaa joulusiivous ammattilaiselta ja säästät enemmän voimia omaa joulunviettoa varten!Keskikokoisen, noin 40-70 neliöisen asunnon joulusiivoukseen kuluu aikaa ammattilaiselta 5-6 tuntia.

Isomman, 80-120 neliöisen asunnon joulusiivoukseen menee yksi kokonainen päivä, eli vähintään 8 tuntia.

Jos joulusiivouksen hinta on arvonlisäveron kanssa laskettuna 39 euroa / tunti, maksaa pienemmän asunnon joulusiivous 160 eurosta 240 euroon, kun taas isomman asunnon joulusiivouksesta kannattaa varautua maksamaan hieman yli 300 euroa. Kuitenkaan hinnoissa ei ole otettu huomioon kotitalousvähennyksen käyttöä, joka tiputtaa laskun loppusumman laskennallisesti puoleen.

Joulusiivous hinta Helsinki, Espoo ja Vantaa

Joulusiivouksen hinta pääkaupunkiseudulla on eri yrityksillä seuraava:

YritysHintaHuomioitavaa
Kodinparas40 € / TuntiMin. 2,5 h / kerta
Freska
38 € / Tunti
Profiili Palvelut
49,60 € / Tunti
Min. 4 h / kerta
Amanda Kotisiivous
Alk. 275 € **
Hinta, alle 100 m2 asunnon siivous
Stella
49,90 € / Tunti

Helsingissä toimii yksi jos toinenkin siivouspalvelu, jonka kautta on mahdollista tilata myös pelkkä joulusiivous, vaikka muuten ei olisikaan kyseisen siivouspalvelun asiakas. Alla olevasta taulukosta saat helposti osviittaa siitä, kuinka paljon joulusiivous maksaa Helsingissä. Ota huomioon, että osa hinnoista on vuoden 2017 joulusiivoushintoja. Vaikka monet kotisiivous palvelut tarjoavat myös joulusiivousta, olemme ottaneet listauksiin mukaan erityisesti ne siivouspalvelut, jotka mainostavat joulusiivousta sivustollaan ja ovat määritelleet sille hinnan.

Joulusiivous hinta Tampere

Hinta joulusiivoukselle Tampereella vaihtelee 38 euron ja 50 euron välimaastossa:

YritysHinta
Stella
45,90 € / Tunti
Profiili Palvelut
49,60 € / Tunti
Onni Hoiva
39 € / Tunti
Freska
38 € / Tunti

Tampereen seudulla toimii useita kodin puhtaanapitoon erikoistuneita yrityksiä, mutta erityisiä joulusiivouksia tarjoaa vain harva yritys. Toki joulusiivouksen voi helposti saada suoraan omalta kotisiivoojalta yleensä samaan sopimushintaan kuin tavallisen kotisiivouksen, mutta toisaalta jos kotisiivousta ei ole ikinä tilannut, kannattaa kysellä paikallisilta kotisiivouspalveluilta yleistä hintaa suursiivoukselle – jollainen joulusiivouskin tavallisesti on.

Joulusiivous hinta Turku

Turkulaiset siivousyritykset ovat tunnettuja siitä, että hintatietoja ei oikein kunnolla löydy ainakaan netin välityksellä. Useimpien siivousyritysten hintoja etsiessä ensimmäisenä törmää yhteydenottolomakkeeseen, jonka kautta toki saa helposti hyvän hinta-arvion oman asunnon joulusiivouksesta, mutta tekee hintavertailun vaikeaksi. Turun alueella kannattaa vertailla siivouspalveluyritysten tarjoamien yksittäisten suursiivousten hintoja, joiden hinta on 38-40 euron tietämissä per tunti.

Ota nämä asiat huomioon, kun tilaat joulusiivouksen kotiisi

Joulusiivouksen saa tilattua ainakin suurimpien paikkakuntien kotitalouksiin. Jos joulusiivous on tarkoitus tehdä osittain itse ja osittain pyytää apua ammattilaiselta, saat helposti joulusiivouksen hintaa alennettua. Jos esimerkiksi haluat itse käydä läpi perusteellisemmin kaappien sisällön, voit samaan aikaan luottaa, että siivousalan ammattilainen hoitaa vaikkapa pölyjen pyyhkimisen, lattioiden puhdistuksen ja kylpyhuoneen puhdistuksen.  Useimmissa kotitalouksissa panostetaan myös yleiseen siisteyteen ympäri vuoden, ja vanhoista perinteistä on päästetty irti, jolloin jouluna ei välttämättä tarvitse tehdä isoa suursiivousta, vaan tavallinen parin tunnin perussiivous riittää. Jos sinusta tuntuu, että omaan kotiin riittää kahden tunnin joulusiivous, on se helppo tehdä itse. Siististi.comista löytyy vinkit sekä nopeampaan että perusteellisempaan joulusiivoukseen. Hyvää ja ennen kaikkea hössötysvapaata joulun aikaa kaikille ja piparien tuoksua! Jos sinulla on muita joulusiivousvinkkejä tai listalta puuttuu joku yritys, laita rohkeasti viestiä osoitteeseen siivousvinkit(miukumauku)siististi.com! 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös