Siisti koti, siistimpi arki.

Toimistosiivous hinta – Edullinen toimistosiivous

Kuinka paljon toimistosiivous maksaa? Toimistosiivouksen hinta vaihtelee, mutta tarjontaa on yllin kyllin etenkin pääkaupunkiseudulla.

Toimistosiivous on useimmille yrityksille päivänselvä asia. Mitä enemmän toimiston puhtaanapitoon panostetaan, sitä paremmin toimistossa viihtyvät myös työntekijät. Hyvin viihtyvä työntekijä on yritykselle arvokas työntekijä. Tämän takia yrityksen kannattaa panostaa toimistosiivouksen laatuun. Kuitenkin monille firmoille ei ole päivänselvää, kuinka paljon siivous maksaa, tai mitä toimistosiivous pitää sisällään. Onko toimistosiivous sama asia kuin kotisiivous toimistossa, vai tuleeko esimerkiksi vessojen ja taukotilojen siisteydestä maksaa erikseen? Onko siivouspalvelu luotettava? Kuinka monta tuntia siivous kestää päivässä, eli kuinka paljon siihen tulee varata aikaa ja rahaa yrityksen budjetista? Vaikka varsinkin alkuvaiheen yrityksen on kannattavaa tehdä yrityssiivous itse, pitkässä juoksussa toimistosiivous kannattaa joko ulkoistaa tai hankkia oma siivooja yritykselle. Useimmat firmat valitsevat ensimmäisen vaihtoehdon, sillä ulkoistettu toimistosiivous on helppo tapa antaa yksi yrityksen ongelmista alan ammattilaisille. Yrityssiivousta tekeviä yrityksiä on Suomessa paljon, toki enemmissä määrin suurimmat alan yritykset ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle, Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle.

Miksi kannattaa hankkia toimistosiivous?

Toimistosiivous kannattaa hankkia monesta eri syystä. Kaksi syytä yleisesti muiden ovat työntekijöiden viihtyvyys ja asiakkaiden viihtyvyys. Työntekijät tekevät työnsä parhaiten, kun työpaikka tuntuu kuin toiselta kodilta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että työpaikalla ei ole liikaa häiriötekijöitä. Tällaisia häiriötekijöitä ovat esimerkiksi pölypallot, likaiset sosiaalitilat tai likainen työpöytä. Jos yrityksessä on tapana järjestää asiakasvierailuja, on toimistosiivous yksi tärkeimmistä yrityksen käyntikorteista. Jos yrityksen edustustilat eivät ole siistit, on helppo kuvitella, mitä potentiaaliset asiakkaat ajattelevat yrityksestä.

Toimistosiivous – mitä toimistosiivous sisältää?

Jos yrityksesi on ajatellut toimistosiivouksen tilaamista kannattaa ottaa huomioon oman yrityksen tarpeet. Mitä kaikkea yrityksesi vaatii siivoukselta? Toimistosiivoukseen kuuluvat ainakin seuraavat puhdistukset:

Toimistotilat, käytävät ja neuvotteluhuoneet

Toimistosiivoukseen kuuluu tavallisesti ainakin työpisteiden siivous. Yrityssiivous voi olla vaikeampi toteuttaa kuin toimistosiivous.

 • Lattian pesu kostealla
 • Irtomattojen ja kokolattiamattojen imurointi
 • Työpöytien puhdistus
 • Muu tasopintojen puhdistus
 • Toimistotuolien puhdistus
 • Roskakorien tyhjentäminen ja roskien vieminen
 • Paperinkeräyksen tyhjentäminen

Keittiö ja sosiaalitilat

 • Roskakorien tyhjentäminen ja roskien vieminen
 • Ovien ja muiden “bakteeripesäkkeiden” puhdistus
 • Vapaiden tasopintojen, tiskialtaan ja kaapinovien puhdistus
 • Keittiön lattian pesu kostealla
 • Tiskialtaan täyttö ja tyhjennys

Wc-tilat

 • Roskakorien tyhjentäminen
 • Peilien ja hyllyjen pyyhintä
 • Lavuaarin puhdistus
 • Pyyhetelineen ja saippuatelineen pyyhintä
 • Wc-istuimen puhdistus
 • Paperien ja pesuaineiden täyttö (jos saatavilla)

Tämän lisäksi yleensä jos toimistosiivous perustuu jatkuvaan sopimukseen, sisältää se jatkuvan siivouksen ohessa myös peruspesut yhdestä kahteen kertaa vuodessa. Peruspesuihin kuuluu normaalisti

 • Laajempi pölyjen pyyhintä myös käsien ulottumattomista
 • Lattioiden märkäpesu
 • Lattioiden vahaus
 • Taukotilojen ja kaappien siivous
 • Keittiön suusiivous
 • Roska-astioiden pesu
 • Ikkunoiden pesu

Jos peruspesut eivät kuulu toimistosiivouksen hintaan, vuosittainen lattian vahaus ja ikkunan pesu on ovat yritykselle maksullisia lisäpalveluja. Vuosittaisten peruspesujen kuuluminen hintaan kannattaakin aina tarkastaa.

Vaikka toimistosiivouksesta ei ole mahdollista saada kotitalousvähennystä, on toimistosiivous samalla tavalla kuluerä kuin mikä tahansa muukin palvelu, jonka yritys ostaa. Toimistosiivouksen arvonlisävero on yleisen arvonlisäveroprosentin verran, eli 24%. Tämä osa hinnasta on siis vähennettävissä maksettavista arvonlisäveroista kuluna. Kuitenkin yrityksen tulee olla tarkkana siitä, onko hinnat ilmoitettu arvonlisäverottomina vai arvonlisäverollisina.

Toimistosiivoustilausta tehdessä on myös tärkeä ymmärtää mitoittaa siivouspalvelu oikein. Toimistosiivouksen kestoon vaikuttavat toimiston pinta-alan lisäksi työpisteiden määrä ja tietysti henkilökunnan määrä. Vaikka voisi ajatella, että esimerkiksi alle 100 m2:n toimisto olisi helppo ja nopea siivottava, pelkästään lattiapinnan siistiminen kestää tunteja, jos työpisteet tukkivat koko lattiapinnan. Käytä siis muutama minuutti miettiessä sitä, kuinka suuri osa toimistosta voidaan ylipäätään siivota tavallisin menetelmin ilman, että esimerkiksi tietokoneita tulee lähteä sen enempää siirtämään.

Ota ainakin nämä asiat huomioon, kun ajattelet että yrityksesi tulee hankkia toimistosiivous.

Joissain firmoissa myös kahvinkeitto on ulkoistettu osaksi toimistosiivousta, kun taas toisissa yrityksissä ei voisi tulla kuuloonkaan että kahvin keittäminen olisi jonkun muun kuin tiettyjen, yritysten sisäisten vastuuhenkilöiden vastuulla. Jossain yrityksissä toimistosiivous on suoran ulkoistamisen sijaan annettu erikseen vastuuhenkilölle, jonka vastuulla ovat toimiston yleisen puhtauden ja siisteyden lisäksi esimerkiksi kahvin keittäminen sekä yleinen hyvän fiiliksen luonti, tunnelmallinen läsnäolo. Tällöin erillinen toimistomummo tai muu vastaava työntekijä hoitaa yleisen siisteyden.

Toimistosiivous vai yrityssiivous?

Toimistosiivous voi olla luonteeltaan huomattavasti helpompi operaatio kuin esimerkiksi teollisuustilojen siivous. Tämän vuoksi toimistosiivousta tarjotaan useissa siivousyrityksissä erillisenä palveluna. Jos oma yritys ei vielä ole sen kokoinen, että sinne olisi mahdollista palkata oma siivooja, voi toimistosiivouksen kuitenkin tilata esimerkiksi vain kerran viikkoon. Tämän lisäksi kannattaa pitää toimistosiivous lista niistä asioista, jotka oletetaan työntekijöiden hoidettavaksi yleisen puhtaanapidon merkeissä. Vinkki: Tästä listasta ei kannata tehdä liian pitkää.

Toimistosiivous hinta Helsinki – Esimerkkejä toimistosiivouksen hinnoista Helsingissä

YritysHintaHuomioitavaa
Star Tiimi
32 € / Tunti
ALV 0%
Freska
34 € / Tunti
ALV 0%
Keradur
25-30 € / Tunti
ALV 0%
Kiinteistöpalvelut Melrox
34,72 € / Tunti
ALV 24%, pääkaupunkiseutu
PSG-Palvelut
35,50 € / Tunti

Suuri osa toimistosiivoushinnoista on laskettu 0% arvonlisäveron mukaan, joten laskun loppusummaan tulee vielä arvonlisävero päälle. Tavallisen tuntiveloitteisen hinnan lisäksi jotkut yritykset antavat myös mahdollisuuden neliöperusteiselle hinnoittelulle, joka on varmasti paikallaan etenkin, jos yrityksellänne on pieni toimisto. Esimerkiksi jos toimistosiivouksen tuntihinta on 36 euroa tunnissa, ja neliöhinta 2,40 euroa / neliö, on helppo laskea kumpi tulee juuri sinun yrityksellesi edullisemmaksi.

Toimistosiivous hinta Tampere – Kuinka paljon toimistosiivous maksaa Tampereella?

Toimistosiivous tai yrityssiivous Tampereella onnistuu hieman tekijästä riippuen hyvinkin huokeaan hintaan. Suurin osa Tampereen siivousyrityksistä kuitenkin pyytää ottamaan yhteyttä tarjouspyyntöjen toivosta, mutta Siististi.com sai itse kerättyä sivustoilta ainakin seuraavat hinnat:

YritysHintaHuomioitavaa
Keradur
25-30 € / Tunti
ALV 0%
Siivouspalvelu Rosani
306,24 € / kk**
Esimerkkihinta, 150 m2 toimisto
SiivousSissit
Alk. 35,65 € / Tunti
Raikasilma.fi
42 € / Tunti
Erikoistunut vahinko- ja erikoissiivouksiin

Toimistosiivous hinta Turku – Turun toimistosiivoushinnat

Yrityssiivous tai toimistosiivouksen hintoja on turha etsiä Turun alueelta netistä. Samalla tavalla kuin kotisiivouksen kanssa, Turun alueen yrittäjät eivät ole halukkaita erikseen kertomaan hintojaan netissä. Tästä poikkeuksena on siivouspalvelu Maw Finland, jonka toimistosiivous hinta Turussa on 28,50 € / Tunti. Hinta on sopimusasiakashinta, joka kannattaa tarkastaa vielä erikseen Maw Finlandin nettisivulta.

Siivoushintoja tarkistaessa ei voi olla huomaamatta, että toimistosiivouksen hinnat vaihtelevat huomattavasti.  Tämän lisäksi suurin osa toimistosiivoushinnoista on sellaisia, joihin ei ole laskettu arvonlisäveroa mukaan. Tässä esimerkki toimistosiivouksen hinnan laskemisesta:

Esimerkki: Toimistosiivous hinta HelsinkiTarmon perheyrityksellä Tarmoset Oy:llä on toimisto Helsingin Haagassa, jonka koko on 80 neliötä. Vaikka kyse on IT-alan yrityksestä, jossa työskentelypisteillä ei hirveästi syödä tai juoda, tarvitsevat yrityksen toimitilat jatkuvaa huoltoa, sillä yritys kutsuu lähes viikoittain potentiaalisia asiakasyrityksiä luokseen vierailulle. Tarmo vertailee siivousyritysten hintoja ja päätyy tilaamaan siivouspalvelun yritykseltä, jonka tuntihinta on 34 euroa tunti + arvonlisävero. Siivouspalvelu sopii Tarmon kanssa, että toimisto siivotaan kerran viikossa, ja aikaa tähän varataan neljä tuntia per viikko. Näin Tarmolle tulee maksettavaksi 34 € * 4 tuntia = 136 euroa viikossa, joka tekee 544 euroa kuukaudessa. Kun tähän lisätään arvonlisävero, on kuukausilaskun summa arvonlisäveroineen 674,56, josta kuitenkin arvonlisäveron osuus, 130,56 euroa, on vähennettävissä yrityksen myyntien arvonlisäverosta.

Kun toimistosiivous tulee ajankohtaiseksi yritykselle, kannattaa se ehdottomasti tilata vaikkapa vuoden pituisella sopimuksella. Tämä tulee lähtökohtaisesti aina halvemmaksi kuin esimerkiksi kuukausittainen toimistosiivouksen tilaaminen. Useimmat siivousyritykset myös kertovat avoimesti nettisivuillaan yrityssiivous palveluista. Jos sinulla on parempaa tietoa toimistosiivouksen tilaamisesta tai sisäpiiritietoa esimerkiksi Turun toimistosiivouksen hinnoista, ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen siivousvinkit(miukumauku)siististi.com! 🙂 Hyvää työpäivää kaikille lukijoille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös