Siisti koti, siistimpi arki.

Siisti toimisto on tuotteliaampi toimisto

On useita eri syitä, miksi siisti toimisto on hyvä sijoitus yritykselle. Useimmat niistä liittyvät työhyvinvointin ja työilmapiiriin, jotka ovat tärkeitä tekijöitä yrityksen pärjäämiselle.

Toimistosiivous voi vaikuttaa yrityksen toimintaan huomattavasti enemmän kuin tulisi ajatelleeksi. Useimmissa yrityksissä toimistosiivous on itsestäänselvyys, johon kiinnitetään huomiota vasta siinä vaiheessa, kun jotain on vialla. Vähän niin kuin huono suomennos elokuvan tekstityksessä. 

Miten toimiston siisteys vaikuttaa työn tekemiseen ja työilmapiiriin?

Toimiston siisteydellä on kuitenkin vaikutus työpaikan ilmapiiriin ja työssä viihtymiseen, jotka ovat nykyään tärkeitä kilpailutekijöitä yritysten välillä. Kun yritykset pyrkivät saamaan toimistoonsa alan parhaat osaajat töihin, tärkeää roolia näyttelee työpaikan viihtyvyys. Tämä on iso kilpailuvaltti esimerkiksi IT-alan työpaikoilla, joissa esimerkiksi Zalando on tehnyt omasta Helsingin toimistostaan ehkä joillain mittapuilla jopa yliviihtyisän. Työpaikan viihtyisyydellä onkin tärkeä rooli siinä, kuinka viihtyisäksi ja tärkeäksi oma työ koetaan. Viihtyisä toimisto tarkoittaa useimmille siistiä toimistoa. Työssään viihtyvä työntekijä on tuottelias työntekijä, mutta hyvällä tavalla. Tuotteliaalla työntekijällä ei tarkoiteta sitä, että työntekijän selkänahasta revittäisiin kaikki irti: Tuottava ja tehokas työntekijä tekee työnsä oikealla tavalla ilman turhaa stressiä ja viihtyy työpaikallaan melkein kuin kotonaan.

Mitä työpaikan yleinen viihtyisyys sitten oikein tarkoittaa, ja mitä muuta annettavaa toimistosiivouksella on yritykselle? Siistin toimiston vaikutusta ei kannata aliarvioida, vaikka kaikkia vaikutuksia ei tulekaan ehkä ajatelleeksi.

5 asiaa, joiden kautta puhdas toimisto vaikuttaa yrityksesi tuottavuuteen

Haluatko että työntekijöilläsi on hyvä olla? Organisoitu ja siisti toimisto auttaa yritystä saavuttamaan tavoitteensa paremmin ja nopeammin.

1. Siisti toimisto lisää työntekijöiden tuottavuutta ja parantaa keskittymiskykyä.

Kun pitkän ja harmaan talvisen työmatkan aikana joutuu odottamaan aamu- ja iltapäiväruuhkissa tai hikoilemaan julkisissa, ei kukaan halua saapua siivottomalle työpaikalle. Jos työntekijä joutuu kuluttamaan työmatkaansa tunnin päivässä, kannattaa hänelle antaa mahdollisuus tehdä työnsä siistissä ympäristössä.  Siistillä toimistolla ja työpisteillä voi nimittäin tutkimusten mukaan olla suoraan vaikutus siihen, kuinka työntekijä tekee työnsä.  Harvard Business Reviewin tutkimuksen mukaan epäsiisti työympäristö voi vaikuttaa siihen, kuinka kauan työntekijä jaksaa painia tietyn ongelman parissa luovuttamatta, ja toisaalta myös työntekijän itsesääntelykykyyn: Suomeksi sanottuna epäsiistissä työympäristössä työntekijät vaiheilevat enemmän, eivätkä välttämättä osaa tarttua hoidettaviin työtehtäviin samalla tarmolla kuin siistissä toimistossa.

Vaiheilu = Hetkellinen tai jatkuva kyvyttömyys tarttua olemassa oleviin työtehtäviin tai ongelmiin

2. Siistimpi toimisto = Vähemmän sairauspoissaoloja

Terveystalon tilastojen mukaan vuonna 2017 neljänneksi yleisin sairauspoissaolon syy työpaikoilla oli flunssa tai muu ylätieinfektio, ja ylähengitysteiden infektio oli lääkärin tekemistä diagnooseista kaikista yleisin. Vaikka suurimpia sairauspoissaolojen syitä ovat Suomessa edelleen mielenterveydelliset syyt ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet, yksittäisten sairauspoissaolojen osalta tavalliset flunssat ja muut tarttuvat taudit ovat yleisiä. Sairauspoissaolot ovat iso taakka yritykselle jo pelkästään sen vuoksi, että ammattilaiselle on vaikea löytää korvaajaa.

Siisti toimisto on myös terveempi toimisto. Toimiston siisteydellä, hyvällä yleishygienialla ja varsinkin toimiston bakteeripesäkkeiden säännöllisellä puhdistuksella voidaan yrityksessä välttää monta sairauspoissaoloa. Bakteeripesäkkeitä ovat ne alueet, joita käytetään paljon käsillä, kuten oven kahvat, aterimet ja näppäimistöt.

3. Hyvä fiilis ja vähemmän stressiä

Tilaa toimistosiivous siivousalan ammattilaiselta, jonka kautta lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen.Fyysisen terveyden lisäksi siisti toimisto voi vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin. Sekaisessa ja likaisessa toimistossa työskenteleminen voi helposti tehdä omasta olosta alakuloisen, jolloin pienetkin asiat alkavat ärsyttää, eikä työhön keskittyminen onnistu. Vaikka hyvälaatuinen stressi kuuluu työelämään, huonosti organisoitu ja epäsiisti työpaikka voi lisätä huonoa stressiä – siis sitä stressiä, joka vaikuttaa suoraan työntekijän jaksamiseen.

4. Puhdas toimisto on yrityksen tärkein käyntikortti..

Ensivaikutelman asiakkaaseen voi tehdä vain kerran. Jos palavereja tai asiakastapaamisia pidetään yrityksen toimistossa, kertoo toimiston siisteys asiakkaalle enemmän kuin tuhat sanaa. Se kertoo yrityksen työilmapiiristä ja arvoista ja siitä, että yritys välittää työntekijöistään. Hyvin organisoitu ja siisti toimisto on siis yrityksen tärkein käyntikortti, tietysti hyvien työntekijöiden ohella.

5. …mutta myös tärkeä kohta yrityksen ansioluettelossa!

Hollantilaisen tutkimuksen mukaan siisti toimisto voi lisätä työntekijöiden työtyytyväisyyttä. Jos yritys haluaa löytää alansa parhaimmat osaajat töihin, kannattaa siistiin toimistoon panostaa. Siisti työpaikka näkyy myös mahdollisille uusille työntekijöille porttina työpaikan kulttuuriin ja työtyytyväisyyteen. Useat tulevat työntekijät kuulevat yrityksen työilmapiiristä ja työtyytyväisyydestä toisilta työntekijöiltä jo ennen rekrytointia.

Toimiston siisteydellä on paljon suoria ja epäsuoria vaikutuksia siihen, kuinka yritys pärjää. Siisteystasosta voisikin tehdä yhden yrityksen tuloksellisuuden mittareista. Vaikka toimistosiivous vie muutaman tunnin viikossa, se on erittäin halpa investointi, jolla on paljon hyviä vaikutuksia useaan eri asiaan. Jos haluat tsekata toimistosiivous hinnat esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella, löydät ne Siististi.comista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös